For tilgjengelighet, se vår

 

Kalender

 

Her kan du lese litt mer om følgende:

 

  • En nærmere beskrivelse av Alanya:

 

Generelt om byen

Alanya – Perlen på den Tyrkiske riviera - er en gammel historisk by i Antalya regionen, som nå har blitt den mest populære ferie byen i området.

Alanya har en fin blanding av ekte tyrkisk hverdagsliv og moderne, komfortabelt ferieliv. Og overalt møtes du av tyrkernes varme og vennlighet. Byen ligger vakker til ved havet og har en middelalderborg fra 1200-tallet. Her finner du mange og spennende basarer, lokale restauranter, moderne kafeer og barer, flotte kulturopplevelser og variert shopping til rimelige priser. Restaurantene ligger tett i tett rundt havnen og i de smale gatene. Tyrkias kjøkken blir regnet som et av verdens beste. Området rundt Alanya er frodig og vakkert, med havet rett utenfor, og med Taurusfjellene i nord.

Middelalderborgen, som ligger på en stor odde som deler byen i to, er fra 1200-tallet og ligger tronende over byen. Halvøya var i gamle tider hovedkvarter for pirater som angrep handelsskip i disse farvannene. Under borgen ligger gamlebyen og havnen med trange gater og trivelige restauranter.

Området rundt Alanya er fortsatt i stor utvikling og en ny flyplass i Gasipasa er forventet å stå ferdig i mars 2008. Dette vil forkorte reisetiden ned til ca 25 minutter fra flyplassen til Alanya.

 

Strendene

Alanya har to store fantastiske strender, bare delt av Middelalderborgen. Kleopatrastranden ligger på vestsiden av borgen og er ca. 2 kilometer lang og består mest av sand. Kleopatranavnet kommer av at den romerske keiseren Markus Antonius i år 37 f. Kr. skal ha skjenket deler av byen som gave til Kleopatra for å utrykke sin kjærlighet til den egyptiske dronningen.

Øst for borgen ligger Keykubatstranden eller Public Beach, Begonville eller rett og slett Østre strand (kjært barn har mange navn). Keykubatstranden er over 20 kilometer lang og varierer mellom rullestein og sand. I motsetning til Kleopatrastranden, er Keykubatstranden delvis langgrunn.

 

Aktiviteter

Det finnes et stort tilbud av vannsport, spesielt ved de store hotellene: vindsurfing, vannski, paragliding, pedalbåter, kanoer og seilbåter. Du kan dessuten dykke, hoppe i strikk drive terrengsykling og spille tennis. Eller, som de fleste tilreisende, sole deg. Men vær klar over at temperaturen på Tyrkias sørkyst om sommeren fort kan komme over 40 grader, så det gjelder å smøre seg godt passe litt på. I Belek, ca 1,5 time unna Alanya finner du flere flotte golf baner.

 

Shopping!

Tyrkia er et rimelig land og Alanya er et utmerket sted for shopping. I gamlebyen og i gatene langs den Østre stranden kan du la deg friste av lærvarer, sko, klær, gull- og sølvsmykker, tepper, krydder og te. Pruting hører med, ikke gi deg for lett! Hver uke er det marked, hvor du kan kjøpe alt fra gullvarer og parfyme til høns, fisk og hestesko.

 

Fornøyelser

I Alanya har ett stort antall barer, kafeer, musikkbarer, puber og diskotek. Hvor "livlig" det skal være er mest opp til deg selv, men generelt kan utelivet karakteriseres som intenst. Byen tiltrekker seg gjester fra hele Europa og har en internasjonal atmosfære. Er du sulten har Alanya bra tilbud, utvalget av restauranter er stort og den tyrkiske maten er god, og til meget rimelige priser.

 

Severdigheter

Området rundt Alanya har en lang og brokete historie med mange historiske severdigheter; Alanyas festning, dryppesteinsgrotten Damlatas (med fuktig luft bra for astmatikere) og vakttårnet Kizil Kule fra 1200-tallet nede ved havnen. Byen har et eget museum som er verdt et besøk. Dessuten er det en god ide å spandere en leiebil og se byene omkring, f.eks. Antalya, og kanskje ta en tur opp i fjellene. Bare en kort biltur innover så finner du et helt annet Tyrkia, med den sjarme og nysgjerrighet som følger med.

 

 

* * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2008
alanya-holidayapartments.com

 

Ferieleiligheter til leie i Alanya, Tyrkia

- Perlen på den Tyrkiske Riviera -