For tilgjengelighet, se vår

 

Kalender

 

Her kan du lese litt mer om følgende:

 

  • Annen nyttig informasjon:

 

 

 

Aircondition:

Det kan være veldig behagelig å bruke aircondition i leiligheten, særlig på soverommet når man skal sove. Vær oppmerksom på at dersom du setter temperaturen for lavt kan du fort bli forkjølet. Det anbefales at temperaturen på soverommet settes til kun noen få grader kaldere enn det er ute, det vil uansett virke kaldt siden det er så varmt ute. Om sommeren er det ca 27 grader om natten – sett da aircondition på 23/24 grader, og du vil sove godt uten å bli syk.

 

Av hensyn til miljøet og de høye utgiftene skal ikke aircondition stå på i rom hvor man ikke befinner seg, og om dagen vil det som oftest være tilstrekkelig å sette opp dører og vinduer slik at det skapes gjennomtrekk.

 

 

Apotek:

Apotek heter på Tyrkisk "eczane", og du finner mange av de rundt i Alanya. De fleste er åpne til sent på kvelden og har godt kvalifiserte ansatte. De har som regel ikke noe problem med å anbefale riktig type medisin, og de fleste snakker engelsk eller tysk. Det finnes også døgnåpne apotek i Alanya.

 

 

Aviser:

Du kan få kjøpt internasjonale aviser (mest Engelske og Tyske) i flere hoteller og barer. Ellers gis det ut en lokalavis på engelsk, The Turkish Daily News. Videre kan du i høysesongen få kjøpe norske aviser på stranden av selgere som går rundt.

 

 

Buzzy Restaurant & Bar

Ligger nesten som nærmeste nabo til Topcu. Her får du alt fra Tyrkiske og Europeiske retter, drinker, Efes (det Tyrkiske ølet, som for øvrig smaker veldig godt), frokost og lunsj. Hver kveld er det underholdning med dans på bardisken, musikk, dans og mange av matrettene lages foran gjestene med mye fyr og flamme. Dette er virkelig et bra sted å ha som sin lokale pub. Stedet drives av Harkan, som også driver en tilsvarende restaurant i Alanya by. Betjeningen er veldig hyggelig, snakker engelsk og er flinke til å lage show slik at du får en flott kveld. Hjemmeside og bilder kan du finne på Buzzy. Kos dere!!

 

 

Den Norske Ambassade i Ankara:

Ambassaden kan hjelpe norske borgere i Tyrkia på en rekke områder. Det er likevel enkelte saker ambassaden ikke kan hjelpe til med, og derfor er det viktig at norske borgere vet hvordan de kan utnytte ambassadens servicetilbud (f.eks bistand til nordmenn i utlandet).

 

Adresse:

Kirkpinar Sokak no 18

06540 Cankaya, Ankara

 

Telefonnr: +90 (312) 405 8010

Telefaksnr: +90 (312) 443 0544

 

Ved nødstilfeller: +90 532 366 00 51 (vakttelefon)

 

E-postadresse: emb.ankara@mfa.no

Hjemmeside: http://www.norway.org.tr/norsk/

 

Åpningstider:

Mandag - torsdag: 08.30-16.30

Fredag: 08.30-14.00

Lørdag - søndag: stengt

 

Se også ""Konsulatet i Antalya" nedenfor

 

 

Drikkevann:

Vannet i springen er helt ok, men inneholder enkelte mineraler som vi ikke er vant til i Skandinavia. Det er derfor anbefalt å drikke flaskevann om du ikke skal bli lenge.

 

 

Elektrisitet:

I Tyrkia er det 220v spenning. Trenger du adapter kan dette kjøpes i nærmeste supermarked. Det hender innimellom at det er små strømavbrudd grunnet overbelastning av nettet men disse varer ikke lenge.

 

 

Fotografering:

Det er i utgangspunktet ikke noen restriksjoner på fotografering. Men vær klar over at det finnes, særlig eldre personer, som er overtroiske mot det å bli fotografert. Likeledes må du utvise en viss forsiktighet ved å fotografere ved moskeer og religiøse steder/tilstelninger. Spør om lov om du er i tvil. Å fotografere i nærheten av militære områder er strengt forbudt.

 

 

Golf i Tyrkia:

Belek (ca 1,5t fra Alanya) er Tyrkias golf-hovedstad og et golfparadis i verdensklasse. Her ligger 16 18-hulls golfbaner i verdensklasse, tegnet av blant annet Colin Montgomerie og fem ganger Open-vinner Peter Thomsons, på rekke og rad i eksotiske omgivelser langs middelhavets lange sandstrender. Høysesongen regnes fra 1. otkober til slutten av mai, da temperaturen tilsier badeferie og ikke golf-ferie i noen måneder fremover.

 

Norsk Golf (mai 2008) omtaler Belek som "Drømmestedet" og gir 6 av 6 mulige pegger. Under overskriften "Middelhavets beste blir bare bedre" skriver de (side 112-116):

 

"For ett år siden (2007) utropte vi golftilbudet i Belek i Tyrkia til

Middelhavets beste. Nå har det blitt åpnet enda et par baner,

som hever standarden ytterligere. Der hvor Algarve eller Costa

del Sol byr på ofte overpriset golf på enda oftere overbefolkede

baner, byr Belek på en samling nybygde golfbaner med en kvalitet

som overgår det du finner i de populære spanske og portugisiske golfområdene".

 

Kort vei unna leilighetene i Mahmutlar bygges nå første golfbanen i Alanya, i tilknytning til Gold City. Når denne står ferdig er det gåavstand fra leilighetene i Mahmutlar til din "lokale" golfbane (i første omgang 9-hulls bane).

 

 

Hygiene:

Tyrkerne er veldig i møtekommende og du vil ofte oppleve at personalet i butikker og restauranter ønsker å håndhilse og ønske deg velkommen. Et lite tips er å vaske seg raskt på hendene før man spiser; det er mange hender man hilser på i løpet av en lang dag. Du får også tak i små flasker med et rensemiddel som dreper inntil 99 % av bakteriene på hendene. Vær oppmerksom på at bruk av dette over en lengre tid både kan virke uttørrende på hendene dine og svekke oppbyggingen av ditt naturlige immunforsvar mot nye bakteriekulturer (som etter hvert vil gjøre deg mer motstandsdyktig).

 

 

Internett:

Internettkafeer finner du de flere steder i Alanya og Mahmutlar, men ikke forvent den samme hastigheten du er vant til fra bredbånd hjemme.

 

 

Konsulatet i Antalya:

Adresse:

Liman Mah., Akdeniz Cad. 262. Aktur Apt. K:4, D:11

07070 Liman Kavsagi, Antalya

 

Telefonnr: +90 (242) 259 00 83

Telefaksnr: +90 (242) 259 12 37

 

Åpningstider:

Mandag - fredag: 08.30-18.00

Lørdag - søndag: stengt

 

 

Kredittkort:

Bruk av kredittkort i de største byene og ved de fleste turiststedene er meget utbredt, litt avhengig av hvilket sted man handler. VISA, Eurocard, Diners Club, Master Card og American Express aksepteres av de fleste som tar kredittkort. I mindre byer og på landsbygda bør man basere seg på kontanter. Uttak fra minibank med norske bankkort fungerer stort sett meget greit.

 

 

Moskeer:

Bortsett fra fredager, som er Muslimsk helligdag, er moskeene åpne for besøk. Husk å dekke til armer, skuldre og ben, og kvinner må også dekke til håret (skaut og lignende).

 

 

Norsk miljø i Mahmutlar:

Det finnes et lite og koselig norsk miljø i Mahmutlar (i tillegg til Sjømannskirken i Alanya sentrum - se mer informasjon nedenfor).

 

Delikatessa (ved parken vest for klokketårnet) er en butikk som er drevet av norske Jeanette og tyrkiske Hilmi. Jeanette har utdannelse innen matproduksjon i Norge. I butikken kan du bl.a. finne norske og andre nordiske matvarer som majonesbaserte salater, leverpostei, tysk og hollandsk ost, samt annet kjent pålegg. I tillegg har butikken bacon, pølser og spekeskine m.m. og hver tirsdag og fredag selges grillet kylling rett fra grillen.

 

AFrodites Garden (ca 700m øst for klokketårnet) er en norsk/tyrkiske cafe/bar som fungerer som et lite norsk samlingspunkt i Mahmutlar. Hos "Afrodites" får du selvfølgelig kjøpt vafler! I tillegg kan du melde deg på turer og utflykter arrangert av Tyrkiareiser.

 

 

Nødnummer/andre viktige telefonnummere:

Politi: 155

Ambulanse/sykehus: 112

Brannvesen: 110

Helsespørsmål: 184

Trafikk: 154

 

Ambassaden i Ankara: +90 532 366 00 51 (vakttelefon ved nødstilfeller)

Konsulatet i Antalya: +90 (242) 259 00 83

 

RIPO Homes: 24/7 Service: 0090 541 641 6000 (Skandinavisk talende)

Sjømannskirken i Alanya: +90 534 780 94 37/+47 951 19 181 (Døgnbemannet beredskapsnummer)

 

NB! Husk at det ikke er alle som snakker engelsk når du ringer disse numrene.


 

Pass og visum:

Som norsk statsborger trenger du et turistvisum for å komme til Tyrkia. Ikke alle reiseselskaper opplyser deg om at du trenger visum, noe som er kjedelig å oppdage først når du står foran passkontrolløren. Pass derfor på å stille deg i visumkøen før passkøen, da det er det irriterende å måtte stå i passkøen to ganger. Visum får du ofte kjøpt gjennom flyselskapet. Dersom ditt flyselskap ikke tilbyr dette må du være klar over at dette må kjøpes ved ankomst Tyrkia. Visum for 30 dager koster ca 80 norske kroner (20 euro). Ønsker du å oppholde deg i Tyrkia for en periode utover 30 dager anbefaler vi at du undersøker nærmere med den Tyrkiske ambassaden før avreise for å finne ut hva som gjelder for ditt tilfelle.

 

Husk å sjekke at passet er gyldig før du drar, da de er veldig nøye på at du har gyldig pass.

 

 

Post:

Postgangen på postkort hjem til Norge er ca. 1-2 uker. Hovedpostkontoret ligger midt i byen, og er som regel oppe til sent på dagen.

 

 

Priser:

De fleste dagligdagse varene er mye billigere enn hva vi er vant med hjemmefra. Kjøp gjerne tyrkiske varer! Disse er av god kvalitet og mye billigere enn importerte varer. Du kan ikke prute i vanlige dagligvarebutikker eller supermarkeder, men på markeder kan du gjerne prute deg ned 50 % i pris.

 

 

RIPO HOMES Eiendom:

Tom Richard

Kontor telefon: 0090 242 519 2142

Telefon: 0090 541 641 6001

24/7 Service: 0090 541 641 6000

tom.richard@ripohomes.com

 

 

Sjømannskirken i Alanya:
Etter at en ambulerende sjømannsprest besøkte den tyrkiske middelhavsrivieraen i nesten to år ble behovet for en egen sjømannskirke i Alanya tydelig. Den

6. september 2008 startet sjømannskirken opp med ett års prøvedrift i leide lokaler rett ved Kleopatra-stranden. Det norske hus er også base for sjømannskirkens ambulerende arbeid i Sør-Europa.

 

Alle er hjertelig velkommen innom for en prat, vafler og fellesskap. I tillegg har Sjømannskirken en del faste aktiviteter som du kan delta på. Les mer om Sjømannskirken i Alanya og sjømannskirkens program.

 

Oppstår det krisesituasjoner hvor du tror Sjømannskirken kan være til hjelp, er det bare å ta kontakt. Oppdrag knyttet til slike hendelser, vil bli prioritert. Du kan nå sjømannskirken på døgnbemannet beredskapsnummer: +47 951 19 181.

 

Adresse:
Saray Mahallesi, Tatisj sk
007400 Alanya,
Turkish Riviera,
Turkey

Mobil: +90 534 780 94 37
E-post: alanya@sjomannskirken.no  

Åpningstider:
Onsdag - lørdag: kl 11.00-14.00

Søndag - tirsdag: stengt

 

 

Strøm:

Av ulike årsaker kan strømmen forsvinne helt uvilkårlig, også i de store byene. Stort sett er dette likevel kun for korte perioder. Det er 220 volts strøm.

 

 

Taxi:

De offisielle taxiene er gule og godt synlig i byen. Det er mange taxier og ikke vanskelig å få til å stoppe. Du kan avtale en pris på forhånd, dette kan særlig lønne seg ved lange turer. Prisen for turer innen Alanya er ca 2 euro per kilometer.

 

 

Telefon:

Landskoden til Tyrkia er 00 90/+90. Tyrkia har et godt utbygd mobilnett.

 

NB! Husk at Tyrkia ikke er medlem av EU og at den felleseuropeiske avtalen om maxpris på tellerskritt ikke gjelder mellom Tyrkia og Norge. Å ringe på mobiltelefon fra Tyrkia til utlandet, og særlig på ikke-tyrkisk abonnement, er dyrt.

 

 

Tidssone:

+2 timer GMT. +1 time CET.

 

 

Tips:

Er du fornøyd med servicen og maten, er det normalt å gi minimum 10 % i tips.

 

 

Turistkontor:

Dette finner du ved Damlatas grotte og er oppe alle dager.

 

 

Tyveri:

Alanya er en trygg by og det er sjelden tyverier, men det likevel greit å bruke sunn fornuft. Ikke la verdier ligge åpenlyst, og lås inne verdifulle smykker og lignende.

 

 

UD:

For øvrig anbefales det å lese "Reiseinformasjon fra det norske utenriksdepartementet".

 

 

Vaksinering:

Det er ikke noen obligatoriske vaksineringer for å komme til Tyrkia, men spør gjerne din fastlege om råd.

 

 

Valuta og kreditkort:

Bruken av kreditkort er ganske vanlig i Tyrkia, men du kan ikke bare basere deg på dette, da det ikke lar seg bruke på basarer og enkelte restauranter. Du kan heller ikke bruke kreditkort i butikk for å ta ut penger, da må du bruke minibank. Skal du veksle penger, bør du bruke postkontoret, da de som regel har den beste kursen og lavest gebyr.

 

 

Vekt og målesystem:

Det samme som resten av Europa.

 

 

Åpningstider:

Varierer fra butikk til butikk. I de store varemagasinene er åpningstiden normalt mellom 1000 og 2200. Generelt holder forretninger lengre åpent enn i Norge. Åpningstider i banker er normalt mellom 0830-1230 og 1300-1630. Offentlige kontorer har normalt samme åpningstider.

 

 

 

* * *

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ® 2008
alanya-holidayapartments.com

 

Ferieleiligheter til leie i Alanya, Tyrkia

- Perlen på den Tyrkiske Riviera -